Architectural Ingenuity Makes Use of Space at UVA

Artist's representation of new space

Artist's representation of new space

Over at Mr. Jefferson’s University, where they take their landscape architecture seriously, UVAToday reports that students have transformed a space from waste to grace with some well thought out efforts.

Three landscape architecture students have sought to pad their resumes impress their professors put their schooling to practical use. The project, now well off the ground (pun intended), has taken an unused area in front of a dining hall and made a  student-friendly hangout that will provide communal shade for years to come.

In addition, the students added native edibles to a nearby hillside where both students and wildlife will presumably benefit.

Click here to read the much-better written full article at UVAToday and see the photos.

Photo by freeparking
File under: Architecture, Gardening, Mr. Jefferson’s University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: